Waar boek je het leukste teamuitje? 7 tips
07 september 2021 

Waar boek je het leukste teamuitje? 7 tips

Het leukste teamuitje boeken kan best een uitdaging zijn. Waar moet je op letten? Om je een handje te helpen geven we je 7 tips. Je wilt natuurlijk dat je teamuitje meer wordt dan een leuke dag. Je wilt niet alleen dat je werknemers er leuke herinneringen aan overhouden, maar ook dat het op de werkvloer een positieve uitwerking heeft.

Een goed teamuitje bevordert de groepsdynamiek. Zitten je werknemers nu nog te veel op hun eigen eiland? Met een teamuitje vergroot je de teamspirit. Je laat je werknemers op een leuke, ontspannen en andere manier kennismaken met elkaar. Dit heeft een positieve invloed op de productiviteit, creativiteit en zorgt dat je medewerkers zich beter kunnen inleven in elkaars situatie.

Een team waar alle neuzen dezelfde kant op staan, daar kun je als leidinggevende alleen maar van dromen? Met de teamuitjes van DOL Events bereiken we verrassende resultaten.

De combinatie van plezier en activiteiten zorgen ervoor dat je eigenschappen van je werknemers ontdekt die je nog niet kende. Met deze kennis kun je elke werknemer de perfecte werkplek bieden voor optimaal werkgeluk.


“Leuke teamuitjes zorgen voor blije werknemers: een gelukkige medewerker is een productieve en betrokken medewerker!”


Tip 1: Wat is het doel van het teamuitje?

Organiseer je teamuitje met een doel. Is het binnen de organisatie een gewoonte om elk jaar een teamuitje te organiseren, gewoon voor de lol. Haal er meer uit en maak er een teambuilding van. Bij DOL Events combineren we graag plezier met een duidelijk doel. We zetten teamuitjes in als managementtool, zodat je er ook later op de werkvloer plezier van hebt.

Wij sluiten ons volledig aan bij jullie wensen, missie of visie en integreren jullie doel in een passend teamuitje. Wil je bijvoorbeeld de teamspirit verbeteren en de effectiviteit vergroten? Geen probleem, wij spitsen de activiteit graag toe op het versterken van bepaalde competenties. Jouw wensen zijn bij ons in veilige en vertrouwde handen.

Tip 2: Hoe moet het teamuitje eruit komen te zien?

Met DOL Events kun je alle kanten op. Zelfs als je werknemers verspreid zitten over heel Nederland, of zelfs de hele wereld, vinden we een passende oplossing. We bieden diverse online spellen aan, zodat iedereen mee kan doen. Ook een combinatie van online en live is mogelijk.

We vertalen graag jouw wensen in een passend, interactief spelconcept. Of je nu op zoek bent naar een activiteit van slechts 30 minuten of een compleet event van meerdere dagen. Wij organiseren je teamuitje met het grootste plezier, ook op bijzondere locaties.

Tip 3: Hoeveel werknemers gaan er mee op het teamuitje?

Een geschikt teamuitje vinden voor grote groepen kan een uitdaging zijn. Niet bij DOL Events. Wij houden wel van een creatieve uitdaging en organiseren teamuitjes voor groepen tot wel 500 personen.

Voor een jonger team wordt vaak gekozen voor wat extremere uitjes, voor mensen op leeftijd is een rustige activiteit misschien meer geschikt. Maar wat doe je als je te maken hebt met een gemêleerd gezelschap? Je wilt juist de teamspirit verhogen, dan schiet het niet op om de groep op te delen. Kies daarom voor een teamuitje waar het hele team aan mee kan doen.

Bij DOL Events passen we het uitje aan, zodat iedereen op een leuke manier mee kan doen. Natuurlijk houden we ook rekening met lichamelijke beperkingen, zoals bijvoorbeeld zwangerschap. Wij betrekken iedereen bij de beleving!

Teamuitje voor iedereen

Tip 4: Wees origineel

Kies niet weer voor een standaard bedrijfsuitje, wees origineel. Juist het verrassingseffect doet het goed bij je werknemers. Het laat ze echt loskomen uit hun dagelijkse routine, waardoor ze gedwongen worden op een andere manier samen te gaan werken. Zo leren je werknemers elkaar pas echt van een andere kant kennen.

De evenementen van DOL Events boren nieuwe levendigheid aan. Waardoor de creativiteit van je team op een unieke manier wordt gestimuleerd. Teams gaan beter presteren en de productiviteit neemt toe. Het gevolg? Minder stress op de werkvloer en een afname van de arbeidsuitval. Onze aanpak zorgt ervoor dat medewerkers weer zin krijgen in hun werk én in elkaar.

Tip 5: Teamuitje helpt bij verandering

In een groeiend bedrijf zijn er continue kleine en grotere veranderingen. Niet elke werknemer kan daar even goed mee omgaan. Vaak komen veranderingen over als een bedreiging. Werknemers verzetten zich er, vaak onbewust, tegen. Dit kan voor vervelende situaties zorgen binnen het team en komt de productiviteit niet ten goede. Een speelse benadering van de werkelijkheid maakt meebewegen een stuk makkelijker en prettiger. Combineer het nuttige met het aangename en laat je teamuitje helpen bij veranderingen binnen de organisatie.

Tip 6: De leukste live games boeken?

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het leukste teamuitje? We hebben al meer dan 5000 geslaagde teamuitjes georganiseerd voor de meest uiteenlopende bedrijven. Een paar van de favorieten zijn:

  1. Take One! Bedrijfsfilm maken
  2. Help, de Directeur is ontvoerd!
  3. Wie is de Saboteur?
  4. James Bond film maken

Tip 7: Echt effect? Kies voor de expert

DOL Events behoort al jaren tot de top van de eventbureaus voor bedrijven, in Nederland. Al 25 jaar zijn wij de experts in het ontwikkelen en uitvoeren van spelconcepten voor bedrijfsuitjes, trainingen, onboarding en veranderingstrajecten.

Centraal in onze werkwijze staan spelvormen en metaforen. Op een plezierige en interactieve manier creëren wij ervaringen die het leer- en veranderproces van je werknemers ondersteunen. Zo werkt een leuk teamuitje nog lang na op de werkvloer.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op en ontdek de leukste teamuitjes van DOL Events.

Leukste teamuitje

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen