Teambuilding, leer elkaar écht kennen
17 maart 2021 
in Blog

Teambuilding, leer elkaar écht kennen

Teambuilding is een geweldige manier om je team beter onderling samen te laten werken, een ijzersterke sociale verbinding te smeden en het vertrouwen binnen de groep te vergroten. Teambuilding zorgt voor groepsdynamiek, waardoor je team echt efficiënt gaat samenwerken en veel productiever wordt.

Hoe laat je een team beter samenwerken? Teamleden die elkaar écht kennen werken veel beter samen. Teamleden die weten wat ze aan elkaar hebben, wat ze van elkaar kunnen en mogen verwachten zullen veel makkelijker hun collega aanspreken en samen meer bereiken.

Betrokken medewerkers presteren tot wel 2,5 keer beter. Een medewerker die deel uitmaakt van een hecht team zal een sterke band met het bedrijf voelen. En dat is precies ons doel: Zorgen voor meer verbinding en samenwerking door teambuilding. Je team gaat een onvergetelijk leuke dag beleven.

“Ontdek het ware potentieel van je medewerkers met behulp van teambuilding.”

Teambuilding is meer dan een leuke dag

Een leuk teamuitje is altijd goed voor de sfeer binnen de groep. Elkaar in een andere setting leren kennen is waardevol, het zorgt voor ontspanning en verbinding.
Wil je meer halen uit teambuilding? Laat DOL Events dan je teambuilding organiseren. Wij zijn al 25 jaar de expert in het ontwikkelen en uitvoeren van spelconcepten voor bedrijfsuitjes, trainingen en veranderingstrajecten. Hiervoor gebruiken we spelvormen en metaforen. Deze spellen zullen op een leuke en interactieve manier ervaringen creëren, die het leer- en veranderingsproces ondersteunen.

Zo wordt een leuk dagje uit een waardevolle toevoeging voor het team. Afhankelijk van jullie wensen kan de focus liggen op het verbeteren van de communicatie, de afstemming of besluitvorming binnen het team. Verschillende samenwerkopdrachten worden verweven in het spel.
Door de ontspannen setting stappen je medewerkers makkelijker uit hun comfortzone, waardoor je ze pas echt leert kennen. Misschien ontdek je opeens de geweldige leiderschapskwaliteiten van die jongen die nu in de postkamer werkt.

Spelende mensen zijn mensen op hun mooist. Daarom laten we jouw team hun eigen werkelijkheid creëren. Het spel maakt ze scherper en impulsiever, waardoor je een eerlijk beeld krijgt van elk individu. Ondertussen worden je werknemers zich bewust van de belevingswereld van hun collega’s en leren zich in te leven in die ander. Dat is goud waard op de werkvloer.

Teambuilding productiever op werkvloer

Wat kan teambuilding betekenen voor jouw team?

Een team goed en efficiënt laten samenwerken is niet makkelijk. Je hebt te maken met allerlei verschillende mensen, met verschillende vaardigheden en meningen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen taken krijgt die bij hem of haar passen? En hoe zorg je ervoor dat de teamleden onderling gebruikmaken van elkaars sterke punten?

Je kunt alleen een ijzersterk team neerzetten als je elk individu kent. Het kennen van hun sterke en zwakke punten zorgt voor een betere afstemming tussen taken en daarmee een betere samenwerking. Alleen dan kun je optimaal gebruikmaken van de aanwezige talenten en deze onderling samenbrengen.

Iedereen communiceert op een andere manier. Dat kan binnen een team voor problemen zorgen. Wil je meer rust en balans in de onderlinge communicatie brengen? Focus de teambuilding op communicatie, zodat het hele team effectiever overlegt en leert besluiten te nemen waar iedereen achter staat. Zo krijg je naast een leuke dag, waar nog lang over nagesproken wordt, een zelfstandiger team wat effectiever en productiever zal werken.

Betere samenwerking door teambuilding

Teambuilding is ideaal om de samenwerking binnen het team te verbeteren. Maar om het gewenste effect te bereiken zullen de methodieken op de juiste manier moeten worden ingezet. Natuurlijk is het leuk om met het hele team een dagje sport en spel te gaan doen in het bos of op het strand. Maar als daar niet de juiste methodiek bij wordt gebruikt, zien we al snel de bekende groepjes ontstaan. Er wordt niet het hechte team bereikt waar je naar op zoek bent.

Door onze jarenlange ervaring hebben we een rijk gevuld repertoire aan spelen en acts die je voor jouw organisatie kunt laten aanpassen. We gaan op zoek naar de competenties van elke medewerker. We verleiden je medewerkers om bepaalde competenties in te zetten en bespreken dit in feedback rondes. Zo ontdek je de ware competenties van je medewerkers, en zij ontdekken ook verrassende kanten van hun collega’s.

Betere samenwerking door teambuilding

Los problemen op met teambuilding

Soms blijf je binnen je bedrijf tegen dezelfde problemen aan lopen. Je kunt er niet goed de vinger op leggen, waardoor het probleem blijft terugkomen. Een spel als metafoor voor de werksituatie kan het probleem glashelder op tafel krijgen. Het kan gaan over allerlei verschillende problemen. Denk bijvoorbeeld aan terugkerende conflicten tussen werknemers, het achterblijven van omzet en resultaten of het moeilijk kunnen aansluiten bij de klantwensen.

Vooral terugkerende conflicten tussen werknemers werken remmend voor het team als geheel. Met bepaalde inzichten zijn deze conflicten soms heel eenvoudig op te lossen. We zetten binnen het spel een leeromgeving op, waarin de deelnemers inzicht krijgen in hun huidige gedrag en hoe ze dit effectiever aan kunnen pakken.

“Door je werknemers uit hun comfortzone te halen ontdekken ze dat ze meer kunnen dan ze aanvankelijk dachten.”

Ook een DOL leuke teambuilding organiseren?

Wij staan voor je klaar. Jouw wens is onze uitdaging. Maatwerk is onze specialiteit, dus niets is ons te DOL. Voor jullie teambuilding kun je kiezen uit een van de bestaande concepten of je laat een spel aanpassen aan jullie specifieke situatie. Wij helpen jullie hier graag bij.

Laat je medewerkers elkaar op een andere manier leren kennen en loskomen uit hun dagelijkse routine. Wil je ook dat je werknemers op een leuke en ontspannen manier met elkaar samenwerken? Laat ons dan je teambuilding organiseren. Je zult versteld staan van het hernieuwde enthousiasme op de werkvloer.

Wij garanderen een bijzondere dag met een onvergetelijke ervaring voor al je medewerkers. Zullen we samen sparren over jullie teambuilding? Neem vrijblijvend contact op.

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen