Speelse Onboarding

Vanaf dag 1 betrokken medewerkers!

Speelse Onboarding

Op de arbeidsmarkt is er een ‘strijd om talent’ gaande.

Jij wilt de grootste talenten in jouw bedrijf hebben én houden.

Dat is niet altijd even makkelijk. Werknemers zijn niet meer zo loyaal als vroeger. Een goede onboarding voorkomt dat je de werving- en selectieprocedure steeds weer opnieuw moet opstarten.

   Mogelijkheden van Speelse Onboarding

Maak nieuwe werknemers enthousiast

Enthousiaste werknemers, dát is wat je wilt. Geef nieuwe werknemers via Speels Onboarden het gevoel dat ze de leukste baan op aarde hebben gevonden!


Dat doe je met  door middel van onze unieke methode.  

Speels Onboarden zorgt direct voor een ontspannen sfeer, waarin open dialogen ontstaan. Het ijs is vanaf het eerste moment gebroken, waardoor de onboarding een positieve ervaring en een feestelijk moment wordt. Zowel voor nieuwe werknemers als het bestaande team.

Door van de onboarding een special event te maken, geef je nieuwe werknemers een blijvende, positieve herinnering. Dat is de unieke combinatie in ons programma, het bevat afwisseling en maakt het persoonlijk. Ontwikkeld vanuit onze ervaring met spelend leren.


Voorbeeld dag programma

1. Centrale, feestelijke ontvangst 

Het ontvangstcomité zit klaar en heeft een ludieke, rituele welkomstactie voorbereid. De onboarders komen binnen en worden ceremonieel en als Vips onthaald.


2. Kennismaking   

Teken-, schrijf- en interview opdrachten tussen onboarders onderling en met het onboarders-team en/of Hr-medewerkers van jullie bedrijf. Aan de hand van onze App.


3. Video Presentaties, belangrijke informatieoverdracht 

Samenwerkingsopdrachten n.a.v. korte bedrijfspresentaties

Kijken met een doel, elke onboarder krijgt een andere kijkopdracht mee en geeft feedback

Onboarding productief team

4. Bedrijfsbattle in teams 

Puzzel, quiz- en foto-opdrachten over en door de onboarders in relatie met jullie bedrijf.


5. Ronde tafel lunch

Onboarder is voorzitter, met aansluitend wandeling door en rond het pand. Maak kennis met verschillende medewerkers van het bedrijf door de afdelingen heen.


6. Speelse interviews d.m.v. digitale integratie

Interviews a.d.h. van aantal creatieve vragen met toekomstige collega's en de afdeling waar de nieuwe medewerker komt te werken of al werkt.


7. Wrap up & feedback  

Wat werkte goed, wat kan beter? Wat heb je onthouden? Welke tips heb je?

USP's. De Speelse benadering, een andere invalshoek

Onze App is de reisgids door de Onboardingsdag welke live, online en/of hybride kan plaatsvinden

Alle opdrachten en antwoorden worden via de app aangeboden en opgeslagen.

Relatie Werk-GEVER en Werk-NEMER 1

Zoals de woorden al zeggen: De werkgever geeft en de werknemer neemt, en dat zie je vaak terug tijdens de onboarding sessie. 

De onboarders krijgen vaak veel informatie over zicht heen 'gestort'.

Wij gaan ervan uit dat  onboarders ook al veel te geven hebben en de werkgever kan ontvangen. Denk aan het sollicitatiegesprek en waarom je deze personen hebt aangenomen. Wat waren zijn of haar kwaliteiten? Kun je daar op deze onboardings dag al gebruik van maken of iets van terug zien? In onze aanpak wordt er gelijk een beroep gedaan op de kwaliteiten van de onboarder.

Relatie Werk-GEVER en Werk-NEMER 2

En wel eens gehoord van een frisse blik op je eigen organisatie? De onboarder kan je voorzien van een eerste indruk of andere zaken die hem opvallen tijdens de Onboardingsdag of eerste dagen van zijn of haar functioneren binnen je bedrijf. In onze aanpak zal de onboarder je veel kostbare feedback kunnen leveren.

Concreet maken van waarden en normen, ambities en doelstellingen

Via ons spel worden de onboarders gevraagd de waarden en normen, doelstellingen en ambities van het bedrijf te vergelijken met die van zichzelf en er concrete voorbeelden bij te bedenken. Bedenk een metafoor of zoek in je omgeving een concreet voorwerp wat een bepaalde waarde symbolisiert en maak hier een foto of filmpje van. Vergelijk die met die van jezelf.

De onboarder verantwoordelijkheid geven op de onboardings dag

Via het voorzitten van de Ronde tafel vergadering en het leiden van enkele kennismakingsgesprekken wordt er gelijk een beroep gedaan op de kwaliteiten van de onboarder. 

Interviews op een ludieke manier

Dmv diverse creatieve interviews en gesprekken met andere onboarders en toekomstige collega's om b.v. de specifieke cultuur van een afdeling te achterhalen komen de onboarders achter nog niet eerder benoemde kenmerken van de afdeling en van de betreffende collega. En ook wellicht van zichzelf. Met als resultaat dat ze zich sneller thuis voelen op de afdeling en dus beter presteren.

Voor een Speelse Onboarding Demo

Na onze onboarding spelactiviteit hebben jullie nieuwe werknemers een beter begrip van de specifieke cultuur van hun afdeling, d.w.z. de informele "regels", gedragsverwachtingen  en hoe dingen worden gedaan binnen deze afdeling.

Geef nieuwe medewerkers 

een onvergetelijke onboarding

Waarom pas een feestje geven als je werknemer 50 jaar in dienst is? 

Geef je nieuwe werknemers vanaf dag 1 een feestelijk welkom!

50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik het e-book heen sturen?
Goed idee! Stuur mij het  gratis e-book
onboarding e-book