Bedrijfsdoelstellingen halen door teamuitjes? Ja, dat kan echt!
20 oktober 2021 

Bedrijfsdoelstellingen halen door teamuitjes? Ja, dat kan echt!

Een teamuitje of teambuilding bungelt er vaak maar een beetje bij. Eens per jaar ‘moet’ er iets geregeld worden, omdat je toch ook wat lol met elkaar moet hebben naast het werk. Jullie beleven samen een leuke dag en de positieve vibe blijft nog een tijd merkbaar op de werkvloer. Na verloop van tijd verdwijnt het weer en zitten de meeste collega’s weer op hun eigen eiland.

Zonde, want net na het teamuitje lag de productiviteit een stuk hoger. Er werd beter samengewerkt en de sfeer op de werkvloer was merkbaar beter. Even stonden alle neuzen dezelfde kant op. Hoe fijn zou het zijn als je dit vast kunt houden voor langere tijd.

Moeilijke vraagstukken die door het team worden opgelost zonder frustraties en onderlinge conflicten. Een krachtig team dat bergen werk verzet doordat ze zich echt kunnen inleven in de ander. Een team dat klaar is voor veranderingen op de werkvloer, waardoor nieuwe bedrijfsdoelstellingen zonder moeite gehaald worden.


“Zet het teamuitje in als onderdeel van een langer traject en laat je verrassen door de positieve uitwerking op je team. Bedrijfsdoelstellingen halen wordt een fluitje van een cent.”


Teamuitje inzetten om bedrijfsdoelstellingen te halen

Een teamuitje wordt vaak gezien als een leuke tijd met elkaar hebben, en daar blijft het bij. Het idee is dat je werknemers elkaar beter leren kennen, in de hoop dat ze daardoor beter samen zullen werken. In de praktijk komt het erop neer dat toch vaak dezelfde mensen bij elkaar blijven plakken. Zeker tijdens een etentje zitten dezelfde mensen bij elkaar aan tafel, terwijl jij graag zou zien dat ze eens met andere collega’s praten.

Teamuitjes kunnen zoveel meer toevoegen aan het bedrijf dan je nu misschien denkt. Zet het teamuitje in met een specifiek doel. Wil je dat je werknemers elkaar echt beter leren kennen? Zorg dat ze tijdens het teamuitje op een leuke manier met iedereen te maken krijgen. Zo worden de onderlinge banden versterkt. Spellen waarbij ze samen moeten werken, omdat het alleen niet gaat, zijn ideaal voor het verbeteren van de samenwerking.

Hoe mooi is het als een teamuitje je werknemers leert om elkaars kwaliteiten in te zetten en elkaar op een effectieve manier aan te spreken. Dit zal het werkplezier voor alle werknemers vergroten en de effectiviteit op de werkvloer merkbaar verbeteren.

doelstellingen-halen teamuitje

Teamuitje met inhoud

Natuurlijk is het leuk om een middagje samen te gaan paintballen of karten, maar wat draagt dit bij op de werkvloer? Meestal weinig tot niets. De collega’s die al goed met elkaar omgingen, zitten nu nog dichter bij elkaar, en daardoor verder van de rest verwijderd.

Geef je teamuitje inhoud door goede begeleiding waarmee doelen behaald worden. Een teamuitje bij DOL Events heeft naast spelelementen en veel fun ook altijd een diepere boodschap.


“Wij voegen jouw bedrijfsmissie toe, zodat je teamuitje echt waarde en impact heeft.”


We geven de deelnemers opdrachten mee, waar ze echt over na moeten denken. We dagen ze uit om op een ludieke manier invulling aan deze opdracht te geven. Zo leren ze een ernstige zaak op een speelse en positieve manier aan te pakken. Vaak zien we leuke foto’s en filmpjes, die we later in het traject weer aanhalen, om zo een vervolg te geven aan dit leerproces.

Teamuitjes maken veranderingen op de werkvloer makkelijker

Veranderingen doorvoeren op de werkvloer kan voor weerstand zorgen. Zonde, want zo duurt het langer voor de bedrijfsdoelstellingen gehaald worden. Mensen houden van hun comfort zone, maar dit maakt hun wereldje soms ook onnodig klein. Met een teamuitje kun je de blik binnen het team verruimen. Doorbreek vertrouwde patronen en laat ze samen bijzondere ervaringen opdoen.

Laat collega’s elkaar op een hele andere manier leren kennen. Die collega die altijd het hoogste woord heeft of de grappenmaker uithangt, is dat echt wie hij of zij is? Door het hele team een nieuwe ervaring voor te schotelen haal je het beste in je team naar boven. Ze ontdekken dat hun collega’s hele andere kwaliteiten blijken te bezitten dan ze dachten en ze leren ook zichzelf beter kennen, en hun plek in de groep.

Hoewel het aanbieden van nieuwe ervaringen over het algemeen een positieve invloed heeft, is het wel belangrijk dat iedereen zich hier prettig bij voelt. Daarom zorgen we voor een veilige omgeving, waar iedereen zichzelf mag zijn en zijn eigen verantwoordelijkheid draagt. Op deze manier wordt het teamuitje een leuke en leerzame ervaring voor iedereen.

Jouw bedrijfsdoelstellingen verwerken in een teamuitje?

Mensen leren door te doen, ervaren, voelen en toepassen. De teamuitjes van DOL Events geven alle werknemers voldoende lessen mee die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse werksituatie.

Breng je bedrijfsdoelstellingen op een leuke manier onder de aandacht, door ze te verwerken in een teamuitje. We maken er graag een traject van, waardoor je voor langere tijd kunt genieten van de positieve effecten op de werkvloer.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We sparren graag met je over jouw bedrijfsdoelstellingen en de toepassingen in leuke teamuitjes.

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen