Speelse Consultancy: de magie van spel in de advieswereld
06 november 2023 

Speelse Consultancy: de magie van spel in de advieswereld

Wil je een échte transformatie in je organisatie? Traditionele consultancybureaus bieden vaak weinig originele en formele oplossingen voor zakelijke uitdagingen. Je medewerkers komen - nog net niet gapend - aan bij de meeting.  Horen het ‘verplichte nummertje’ aan en gaan weer aan het werk alsof er niets gebeurd is.

Het is niet eenvoudig om veranderingen door te voeren of nieuwe processen in te voeren als medewerkers er het nut niet van inzien. Nieuwe medewerkers goed onboarden lijkt een fluitje van een cent, maar niets blijkt minder waar. 33% vertrekt al binnen 6 maanden, zonder goede onboarding of ze presteren veel minder dan gehoopt.

Met Speelse Consultancy voer je een blijvende verandering door. De speelse benadering betrekt iedereen in de organisatie op een leuke en uitdagende manier. Hiermee open je de deur naar creatieve oplossingen. De boodschap wordt gehoord én blijft hangen.   


“We zijn nooit te oud om te leren spelen…”


De kracht van spel in consultancy

Spel is een krachtig instrument om een cultuur van innovatie en samenwerking te stimuleren. Vastgeroeste gewoonten worden eenvoudig doorbroken. We laten een frisse wind van creativiteit door je organisatie waaien.

In een speelse consultancy benadering worden medewerkers aangemoedigd om problemen te benaderen alsof ze een spel spelen. Dit helpt hen om creatievere en onconventionele oplossingen te bedenken voor complexe uitdagingen. Speelse consultancy biedt diverse diensten die bijdragen aan deze creatieve aanpak.

Goede onboarding

Speelse Onboarding

Speelse onboarding is een dienst binnen Speelse Consultancy die nieuwkomers in je organisatie verwelkomt met een interactieve en boeiende aanpak. In plaats van saaie handboeken en eindeloze presentaties, kunnen nieuwe medewerkers de bedrijfscultuur en -waarden ontdekken via speelse activiteiten en gamificatie. Dit bevordert een snellere integratie en betrokkenheid bij de organisatie.

Cyber spy geef hackers geen kans

Cyber Spy

Cyber Spy helpt bij het verbeteren van de cybersecurity in je organisatie op een speelse manier. In plaats van droge en technische trainingen, worden medewerkers uitgedaagd om 'cyberspionnen' te worden en bedreigingen te identificeren. Dit maakt cybersecurity leuk en educatief, terwijl het je organisatie beschermt tegen bedreigingen.

Change management

Change Management

Een belangrijk onderdeel van Speelse Consultancy is change management. Hierbij worden veranderingen binnen de organisatie op een speelse manier beheerd en geïmplementeerd. In plaats van weerstand tegen verandering, worden medewerkers aangemoedigd om deel te nemen aan het veranderingsproces door middel van spel en participatie. Dit maakt het veranderingsproces soepeler en positiever voor iedereen die erbij betrokken is.

Voordelen van Speelse Consultancy

Spelletjes bevorderen samenwerking en teamwork. Werknemers nemen actief deel aan speelse activiteiten. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen zodat de hele organisatie erbij betrokken wordt. Zo wordt er gewerkt aan een sterkere teamgeest en een heldere interne communicatie.

Het inzetten van Speelse Consultancy heeft allerlei voordelen voor je organisatie:

Innovatie: Het aanpakken van problemen met een frisse, speelse geest kan innovatie stimuleren en nieuwe ideeën genereren.

Teambuilding: Speelse activiteiten versterken de band tussen teamleden en vergroten de teamgeest.

Verandering: Speelse Consultancy helpt organisaties om verandering te omarmen en bestaande gewoonten eenvoudig te doorbreken.

Betrokkenheid: Medewerkers zullen meer betrokken zijn bij het oplossen van problemen wanneer ze betrokken worden bij speelse activiteiten.


Hoe implementeer je Speelse Consultancy?

Speelse Consultancy kan op allerlei manieren worden toegepast binnen de organisatie. Creëer een cultuur waarin spelen en experimenteren worden aangemoedigd. Dit kan bijvoorbeeld door workshops en trainingen waarin medewerkers speelse methoden aanleren om problemen op te lossen. Tijdens langere trajecten worden veranderingen diep en blijvend geworteld in de organisatie.

Speelse Consultancy opent de deur naar een nieuw tijdperk. Door spel in te zetten als een hulpmiddel voor innovatie en samenwerking, kun je je organisatie naar ongekende hoogten brengen. Durf te spelen en ontdek de kracht van Speelse Consultancy op de werkvloer.

In een wereld die constant evolueert, biedt deze aanpak een frisse benadering. Het helpt je om je organisatie te versterken en aan te passen aan veranderende omstandigheden. Met een flexibel en ijzersterk team blijf je de concurrentie met gemak een stap voor.

Zelf Speelse Consultancy ervaren?

Loop je tegen zakelijk uitdagingen aan die zich lastig op laten lossen?

Haal de angel eruit door hier een speelse benadering op los te laten.

Zie je op tegen een intensief veranderproces?

Zou je graag de onboarding beter zien verlopen of komen er nieuwe programma’s aan waar je medewerkers mee moeten leren werken? Maak er een feestje van!

We kijken graag met je mee hoe we jouw uitdaging omtoveren tot een uitdagend spel.

Neem vrijblijvend contact op, voor ons is niets te DOL.

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen