Nieuwjaarsborrel: 5 originele goede voornemens op de werkvloer
06 december 2023 

Nieuwjaarsborrel: 5 originele goede voornemens op de werkvloer

De nieuwjaarsborrel is hét moment voor goede voornemens.

Hét moment om als team enthousiast aan het nieuwe jaar te beginnen… Toch?

Of is de nieuwjaarsborrel bij jullie vooral een formeel gedoe. Iedereen moet nog bijkomen van alle feestdagen. Ze zitten er eigenlijk niet op te wachten om braaf alle collega’s de beste wensen te wensen. Ook die collega waar ze niet zo goed mee op kunt schieten. Dat moet toch leuker kunnen?

Gezellig socializen met elkaar. Goede ideeën uitwisselen. Meteen het jaar starten met een hecht team. Dat is wat je wilt als leidinggevende. Want een hecht team levert nu eenmaal een hoger rendement op.

“Met welke goede voornemens stap jij het nieuwe jaar in?”

Goed voornemen #1: Nieuwjaarsborrel 2.0

Wil je dit jaar geen traditionele (lees: saaie) nieuwjaarsborrel, geen kliekjes gedrag?

Organiseer een quiz!

Met DOL wordt het gegarandeerd lachen. Veel humor en hier en daar een knipoog. Onze quizmasters weten elke quiz voor teams om te toveren tot een stevige en vrolijke kennisbattle!

Nieuwjaarsborrel - Quiz

Waar die quiz over gaat? Wat jullie willen. Leuke weetjes over het bedrijf, de medewerkers of over de diverse afdelingen. Komen de collega’s er ook eens achter wat afdeling X de hele dag uitvoert. Zorg bij de teamverdeling voor een goede mix van verschillende afdelingen. Je wilt tenslotte dat ze ook eens andere collega’s leren kennen. Hoe beter ze elkaar kennen, hoe soepeler de samenwerking tussen afdelingen gaat.

Zo wordt de nieuwjaarsborrel veel meer dan formeel handjes schudden. Je begint met een ontspannen en positieve sfeer, wat het werkgeluk ten goede komt. En meteen de prestaties verhoogt.

Goed voornemen #2: Champagne Yoga

Een van de bekendste voornemens is wel: afvallen en fit worden. Wat nu als jij je medewerkers daar een handje bij helpt? Fitte medewerkers presteren beter, zijn minder vaak ziek en gaan flexibeler om met uitdagende taken.

De gezonde en vitale levensstijl van je medewerkers zie je terug in de ‘gezondheid’ van de hele organisatie. Je doet dus niet alleen een waardevolle investering in de gezondheid van je medewerkers, maar ook in de algehele performance op de werkvloer. 

De grote vraag is dus: hoe fit zijn jouw medewerkers? 

Nieuwjaarsborrel voornemen - fitte medewerkers

Goed voornemen #3: Dit jaar veranderen met een glimlach

Krijg je op zijn zachtst gezegd een ongemakkelijk gevoel als je denkt aan het verandertraject dat op de planning staat voor het nieuwe jaar? Dan is dit hét goede voornemen voor jou. Veranderingen op de werkvloer zijn onvermijdelijk. Daar kun je niet omheen. Maar dat jij je iedere keer in de meest onmogelijke bochten moet wringen om het voor elkaar te krijgen. Dat kan anders!

Veranderen kan ook heel leuk zijn. Zelfs zo leuk dat alle medewerkers eraan mee willen werken. Dat is wel even iets anders dan het ‘trekken aan een dood paard’ dat je nu ervaart.

Benieuwd hoe het anders kan? Ontdek speels verandermanagement. 

Nieuwjaarsborrel voornemens - meer Werkgeluk

Goed voornemen #4: Laat je medewerkers groeien

Je medewerkers de kans geven om te groeien, zich door te ontwikkelen in hun vak en als persoon. Daar doe je niet alleen je medewerkers een enorm plezier mee, maar ook jezelf als leidinggevende. Wie weet hoeveel onbenut talent je op de werkvloer rond hebt lopen. Zonde om daar niets mee te doen.

Laat je medewerkers eens een lijst maken met zakelijke voornemens die hen uitdagen. Nieuwe mensen die ze willen ontmoeten. Daag ze uit om uit hun comfortzone te komen. Wat zouden ze graag willen doen of leren?

Wil je op een leuke manier ontdekken of alle teamleden op hun plek zitten?

Geef je medewerkers een onvergetelijke ervaring en jezelf een enorme hoeveelheid waardevolle informatie in een filmische Belbin rol belevenis voor jullie team of bedrijf

Nieuwjaarsborrel voornemens - Teambuilding met Belbin rollen

Goed voornemen #5: Proost op positiviteit

Positiviteit op de werkvloer is soms ver te zoeken. Zeker als een project niet op rolletjes loopt. Maar met een positieve mindset bereik je meer. Moedig daarom je medewerkers aan om dit jaar te richten op positieve energie. Geen focus op wat er misgaat, maar proosten op de successen en mooie momenten.


Het glas is altijd halfvol, zeker als het gevuld is met goede champagne!


Speelse consultancy helpt je medewerkers op een speelse manier om te gaan met uitdagende werkzaamheden. Het begint al bij de onboarding. Gooi jij je nieuwe medewerkers meteen in het diepe, hopend dat ze mee zullen zwemmen?

Maar ook op het gebied van change management en cyber security kan het allemaal een stuk makkelijker en leuker. Neem jij je medewerkers op een speelse manier mee, dan krijg je binnen no-time alle neuzen dezelfde kant op én blijft de nieuwe informatie beter hangen. Dan kun je pas echt succesvolle stappen zetten.

Wat is jouw goede voornemen? Kijk je uit naar een jaar waarin alles makkelijker en leuker gaat?

Daar helpen we je graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op. We laten je graag zien wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Neem contact op: Spreek je snel! 

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen