Cyber Spy: geef hackers geen kans in jouw organisatie
13 maart 2023 

Cyber Spy: geef hackers geen kans in jouw organisatie

Is jouw organisatie een makkelijk doelwit voor hackers?

Of denk je dat dit je niet zal overkomen?

Een gevaarlijke gedachte, want daardoor laat je de deur wijd openstaan voor cybercriminelen. De kans is namelijk groter dan je denkt.

Een tastbaar voorbeeld:

  • Je hebt een kans van 1:8000 om brand te krijgen in je bedrijf.
  • Een kans van 1:250 om te maken te krijgen met een inbraak.
  • En een kans van 1:5 om getroffen te worden door een cyberaanval.

De cijfers liegen er niet om. Elke dag worden er in Nederland 42 bedrijven aangevallen door cybercriminelen. En dat zijn echt niet alleen banken en grote multinationals. Je kunt je IT-afdeling alles laten dichttimmeren, maar dan nog ben je niet veilig.

70% van de cyberincidenten en datalekken ontstaat door menselijke fouten.

Je grootste winst ligt in het bewust maken van je medewerkers. Zij spelen een doorslaggevende rol in de bescherming tegen cyberaanvallen binnen je organisatie. Met Cyber Spy geef je hackers geen kans!

Hoe goed is je cybersecurity?

Hoeveel loopt er in jouw organisatie via internet? Van e-mails tot bankieren en voorraadbeheer, we zijn in het dagelijks leven afhankelijk van internet. De wereldwijde cyberdreiging neemt snel toe. Reden te meer om computers, telefoons en netwerken te beschermen tegen onrechtmatige toegang en diefstal van gegevens.

Je kunt je apparaten en netwerken op allerlei manieren beschermen. Maar hoe houd je dit effectief met het grote aantal mensen dat toegang heeft tot al deze systemen? Hoe goed je systeem ook beveiligd is, het openen van een verdachte bijlage of het aansluiten van een geïnfecteerde USB-stick is zo gebeurd.

De belangrijkste verdedigingslinie tegen cybercriminelen zijn jouw medewerkers. Maak ze bewust van de dreigende gevaren. Zorg voor oplettendheid en voorzichtigheid op de werkvloer. Hier zit je eerste winst.

Hoe je dat doet? Met Cyber Spy.

cyber spy cyberaanval

Cyber Spy maakt medewerkers langdurig bewust

Hoe maakt je jouw medewerkers bewust? Dat is de grote vraag. Heb je al eens een awareness-training voor medewerkers gedaan? Misschien hielp dit even, maar na verloop van tijd sluipt de onvoorzichtigheid er weer in. ‘Even snel’ iets regelen, kan grote gevolgen hebben.

Daarom hebben we Cyber Spy ontwikkeld. Dit is de meest intelligente en effectieve cybersecurity bewustwordingstraining voor je medewerkers. Want daar wil je beginnen. Een lange termijn bewustwording onder je medewerkers.

In onze Cyber Spy training maken we gebruik van de gedragswetenschappelijk inentingstheorie. Dit betekent dat we jouw medewerkers intensief blootstellen aan een ‘virus’, zodat ze in het dagelijks leven resistent worden voor virussen die jouw organisatie proberen binnen te dringen.

Wat maakt Cyber Spy zo effectief?

Cyber Spy is geen saaie, algemene cursus. Het is een spannende teambuilding training die helemaal wordt afgestemd op de organisatie. Zo komen er herkenbare situaties voorbij, waardoor er een dieper bewustzijn wordt gecreëerd.

Het spel is niet alleen leerzaam, maar vooral ook leuk. De spelende mens staat open voor nieuwe ervaringen en houdt het geleerde beter vast. Daar spelen we op in.

Dit online event duurt ongeveer 1,5 uur en kan overal ter wereld worden gespeeld. Je medewerkers nemen eenvoudig deel via hun mobiele telefoon of tablet en delen informatie via de chat functie of via Zoom of Microsoft Teams. Dankzij de flexibiliteit van de training is deze eenvoudig toe te passen in elke organisatie. Je medewerkers spelen samen in teams of alleen. Dus Cyber Spy is ook ideaal om in te zetten tijdens de onboarding van nieuwe medewerkers.

Cyber Spy in jouw organisatie

Maak van je medewerkers oplettende Cyber Spies. Geef cybercriminelen geen kans door alerte collega’s die elke dreiging in de gaten houden. Met Cyber Spy leggen we de nadruk op het aanleren van diverse basis- en geavanceerde manieren om cyberdreiging te herkennen.

Cyber Spy is een gamified training die je medewerkers diep in de materie trekken. Eén of meerdere event hosts begeleiden je medewerkers in het spel. Er worden hilarische foto’s en video’s gedeeld én er wordt een winnaar bekendgemaakt. Zo komt er een element van competitie om de hoek kijken, waardoor het tot een goed einde brengen van het spel een topprioriteit wordt.

Elke Cyber Spy training wordt op maat gemaakt. Helemaal aangepast aan de omstandigheden en toepassingen binnen jullie organisatie. Zo wordt een gevoel van waakzaamheid gecreëerd dat direct toepasbaar is in de praktijk en tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Ben je benieuwd hoe we de Cyber Spy training toepassen binnen jouw organisatie? Vraag een vrijblijvende demo aan.  

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen