Veranderfitness brengt je werknemers écht in beweging
30 maart 2023 

Veranderfitness brengt je werknemers écht in beweging

Met veranderfitness breng je jouw werknemers letterlijk in beweging. En dat is precies wat je nodig hebt, als je veranderingen op de werkvloer wilt doorvoeren. We leven in een tijd waarin veranderingen elkaar in snel tempo opvolgen. Als organisatie zul je daarin mee moeten. Maar al die veranderingen zijn niet voor iedereen even makkelijk te volgen. Er zullen altijd werknemers zijn die liever alles bij het oude willen laten.

Met veranderfitness haal je jouw werknemers op een actieve manier uit hun comfortzone. En daar leren ze het best! Al spelend kom je erachter hoe wendbaar en innovatief jullie eigenlijk zijn. Kunnen jullie snel schakelen, creatief gebruik maken van wat er voorhanden is en samen problemen omzetten naar mogelijkheden?

Veranderfitness helpt je werknemers, maar ook jou als leidinggevende, omgaan met veranderingen. Doordat we letterlijk in beweging komen, blijkt veranderen lang niet zo ingewikkeld meer. Vastgeroest gewoonten, gedrag en de teamdynamiek komen herkenbaar aan het licht tijdens de oefeningen.


“Klaar om die veranderspier te gaan trainen?”


Wat veranderfitness voor je organisatie kan doen

Succesvol veranderen vraagt een bepaalde mindset en vaardigheden. Wat je werknemers leren tijdens de veranderfitness workshop is eenvoudig in te zetten in het dagelijks werk. Het maakt omgaan met veranderingen op de werkvloer beter behapbaar.

Actief meebewegen kun je leren. Loskomen uit vaste patronen kan pas als je jezelf bewust bent van de patronen waaraan je vasthoudt. Er zijn altijd werknemers die vinden dat ze enorm wendbaar zijn op de werkvloer, maar dat in werkelijkheid niet zijn. We houden op een leuke en speelse manier een spiegel voor.

We dagen je werknemers uit, laten ze improviseren, innovatief denken, samenwerken, risico’s nemen en denken in mogelijkheden.

Train de ‘veranderspier’ met veranderfitness

Veranderingen op de werkvloer doorvoeren is niet altijd makkelijk. Hoe krijg je werknemers zover dat ze in zijn voor verandering? Wij helpen je graag die veranderspier te trainen. We hebben allerlei programma’s voor je klaarliggen. Of we maken er een speciaal voor jou op maat. Daarin kunnen we specifieke problemen of belemmeringen meenemen, zodat we gericht aan resultaat kunnen werken.

Veranderfitness is op allerlei manieren in te zetten. Het kan zowel live als online zodat iedereen mee kan doen. Het is geschikt voor kleine en grote groepen, van 4 tot honderden werknemers. Afhankelijk van de wensen kan veranderfitness worden toegepast als korte onderbreking van een half uur tot een complete teambuilding in een dagprogramma.

Veranderfitness changemanagement

Breng verandering in beweging

Al doende leert men. Die uitspraak klopt wat ons betreft voor de volle 100%. We laten je werknemers in actieve oefeningen ervaren wat hun gedrag en dat van collega’s voor effect heeft. Hierbij maken we gebruik van communicatie en samenwerking. Twee belangrijke tools die nodig zijn om soepel veranderingen door te voeren.

Veranderfitness bij DOL betekent veel lachen, herkenning en inzichten die direct in de praktijk toepasbaar zijn. We gebruiken de groepsdynamiek om iedereen actief te betrekken. Zo ontstaat een veilige omgeving, waarin iedereen durft te experimenteren.

Iemand aanspreken op gedrag kan pijnlijk zijn en wordt niet altijd even goed ontvangen. Verwijzen naar gedrag in een spel is daarentegen veel makkelijker. Het geeft je de mogelijkheid om op een speelse en luchtige manier gevoelige onderwerpen te bespreken.

Start je verandertraject met veranderfitness

In overleg met jou als leidinggevende maken we een programma op maat. Hierin verwerken we de issues die nu op de werkvloer spelen en die je verandertraject vertragen of zelfs laten blokkeren.

Daarom is veranderfitness een ideaal startpunt van je verandertraject. Vanuit jouw situatie laten we je werknemers actief stilstaan bij de organisatie en hun rol en doel.

Door de actieve benadering worden al je werknemers betrokken bij dit proces. Het is een energieke en verrassende manier om je werknemers in de actiestand te krijgen. Teamprocessen worden glashelder en ook nieuwe werknemers gaan hier naadloos in mee, als effectieve aanvulling op hun onboarding.

Elke organisatie loopt tegen andere knelpunten aan tijdens veranderingen. Deel daarom gerust met ons waar jij tegenaan loopt. Wij helpen je graag en zoeken de meeste effectieve toepassing voor jouw veranderuitdagingen.

Meer weten over change management? We maken veranderingen op de werkvloer graag zo leuk mogelijk. 

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen