Kerstpakket? Wees origineel en sluit af met een kerstspel!
25 november 2021 

Kerstpakket? Wees origineel en sluit af met een kerstspel!

Ga je dit jaar weer voor een kerstpakket? Of wil je eigenlijk iets écht origineels? In een jaar waarin veel medewerkers thuis hebben gewerkt is het leuk om elkaar toch nog even te zien voor we het jaar gaan afsluiten. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het lastig worden om live samen te komen. Hoe kun je dan toch je medewerkers samenbrengen rond de feestdagen?

DOL Events heeft hiervoor de perfecte oplossing. Onze kerstspellen zijn een feestelijke en leuke uitdaging voor groepen van 10 tot wel 500 deelnemers. Als basis gebruiken we onze online hybride teambuilding games. Hierdoor kan het kerstspel zowel thuis, op kantoor of op elke andere gewenste locatie worden gespeeld.

De kerstspellen zijn een digitale challenge op afstand. Zitten er werknemers in het buitenland of werk je samen met afdelingen in verschillende landen? Geen probleem, iedereen kan meedoen. De spellen zijn te spelen in verschillende talen. Nederlands, Engels, Duits en Frans zijn beschikbaar.

Red het kerstfeest…! De seconden tikken weg, terwijl jullie samenwerken om toch dit jaar nog Kerstfeest te vieren…”

Verras je medewerkers met een kerstspel

Het blijven onzekere tijden. Komen er nieuwe maatregelen en hoe heftig zullen ze deze keer weer zijn. Wat moet je nu weer van je medewerkers gaan vragen en zien ze dit nog wel zitten? De omstandigheden waarin je jouw medewerkers hebt moeten laten werken dit afgelopen jaar zijn flink veranderd. Periodes waarin persoonlijk contact en samenzijn niet meer normaal was. Later toch weer voorzichtig op de werkvloer, maar liever niet te veel.

We missen allemaal het persoonlijke contact. Daarom is het juist nu extra belangrijk om je medewerkers te bereiken en extra te bedanken voor hun inzet en flexibiliteit. Een kerstdiner of borrel zal er waarschijnlijk dit jaar niet in zitten. Hoe kun je dan het jaar leuk afsluiten samen?

De kerstspellen van DOL Events zijn een geweldige manier om je medewerkers op een ontspannen manier samen te brengen.

Kerstspellen voor volwassenen - teambuilding

Online kerst vieren, gaat dat werken?

Kerst is de tijd dat mensen graag samenkomen. Daarom is een kerstborrel altijd een groot succes. Even los van het werk, met elkaar een leuke tijd hebben. Juist nu zitten veel medewerkers verlegen om dit persoonlijke contact. Na lange tijden van thuiswerken wordt deze behoefte steeds groter. De afstand is niet alleen fysiek, ook het gevoel bij het bedrijf te horen neemt af.

Een online kerstborrel heb je misschien vorig jaar al geprobeerd, waarschijnlijk was het geen groot succes. De teams en zoom moeheid had al toegeslagen. Misschien waren sommige medewerkers zelfs al in een zoom burn-out belandt. Online een feestje vieren? Daar hebben de meeste medewerkers geen zin in. Borrels zijn niet geschikt als online activiteit, maar er zijn meer online activiteiten te bedenken die wel in de smaak vallen. Betrek daarom het hele team en toon je waardering door samen online kerst te vieren met een leuk kerstspel.

Kerstspel als teambuilding

Onze kerst spellen zijn uitermate geschikt om online te spelen. Je medewerkers kunnen vanaf elke locatie meedoen. Door creatief denken en samenwerken lossen ze hersenkrakers, puzzels en raadsels op. Er komen leuke foto momenten en teamopdrachten voorbij. Grote groepen worden onderverdeeld in teams, zodat er goed persoonlijk contact mogelijk is. Zo wordt een leuk kerstspel meteen een waardevolle teambuilding.

Na een hilarische en soms zenuwslopende 75 minuten is er zelfs een virtuele prijsuitreiking. Maak er helemaal een feestje van met bijvoorbeeld een borrelbox. DOL Events heeft een groot netwerk aan professionele cateraars en horeca gelegenheden die voor een leuke prijs goede kwaliteit catering regelen.

Kerstspel de kerstmol

Heb je speciale wensen? We passen graag de spellen aan jullie wensen aan. Standaard leveren we de volgende feestelijke en uitdagende kerstspellen voor groepen van 10 tot 500 deelnemers:

Red het kerstfeest : De Kerstman stopt ermee! Dat wordt geen kerst dit jaar, tenzij jij en je team alle opdrachten tot een goed einde weten te brengen. Deze knotsgekke kerst-uitdaging is gegarandeerd een succes.

De beste helpers van de Kerstman : Test je kerst-vaardigheden, zowel fysiek als mentaal. Verzamel cadeautjes, ontcijfer verlanglijstjes en strijd om de kroon van “Beste helpers van de Kerstman”.

De kerstmol : De Kerstman heeft hulp nodig, dus jullie gaan je uiterste best doen om de beste helpers van de Kerstman te worden. Je moet je focussen op het behalen van de beste score, maar er zit een verrader in jullie midden, welk team weet de mol te ontmaskeren én lukt het om alle opdrachten goed af te ronden?

Met een paar collega’s alvast een kerstspel uitproberen? Dat kan! Met maximaal 5 personen kun je elk spel ongeveer een half uurtje proberen. Bekijk hier onze kerstspellen. 

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen