Cybersecurity: Maak je medewerkers bewust van deze dreiging

Cybersecurity: Maak je medewerkers bewust van deze dreiging

Cybersecurity staat bij veel bedrijven nog niet bovenaan de takenlijst. Vaak wordt gedacht dat het hen niet zal overkomen. Toch komen cyberaanvallen niet alleen voor bij de grote multinationals. Juist de kleinere bedrijven hebben een schat aan informatie, waar cybercriminelen graag hun trucs voor uit de kast halen.

Sterker nog, 1 op de 5 ondernemers krijg te maken met één of meerdere cyberaanvallen. Hoge kosten en een langdurig herstel zijn vaak het gevolg. Je wilt er toch niet aan denken dat je bedrijf weken stilligt of zelfs maanden op halve kracht kan draaien, omdat systemen beschadigd of zelfs onbruikbaar zijn geworden?

Je kunt de cybersecurity nog zo goed op orde hebben in de systemen, cybercriminelen gaan altijd op zoek naar de zwakste schakel. Dat zijn meestal je medewerkers. In hoeverre zijn zij zich bewust van de dreiging van cyberaanvallen?

Cybersecurity begint bij je medewerkers

Je medewerkers spelen een belangrijke rol in de bescherming van je bedrijf tegen cyberaanvallen. Zij vormen de eerste barrière. Het is dus nodig om de aandacht te richten en voorzichtigheid te creëren om mogelijke cyberaanvallen binnen de organisatie op tijd te onderscheppen.

Je kunt de cyberbeveiliging van apparaten, zoals computers, telefoons, netwerken en gegevens nog zo goed beschermen tegen cybercriminelen. Als een medewerker bedoeld of onbedoeld toegang geeft, zijn al je cybersecurity inspanningen voor niets geweest.

De cybersecurity op orde krijgen is dan ook een uitdaging. Allerlei mensen, binnen en buiten de organisatie, hebben toegang tot het netwerk. Hoe zorg je ervoor dat een medewerker geen verdachte e-mailbijlage opent, een onbekende USB-drive aansluit of in een andere slimme truc trapt die cybercriminelen bedenken.

Alles begint met bewustwording van het feit dat cybercriminelen altijd op de loer liggen. Als je medewerkers weten waar ze op moeten letten, wordt de kans op ongeoorloofde toegang al een stuk kleiner.

Bewust van cybercriminelen

Waarom cybersecurity steeds belangrijker wordt

De cyberdreiging groeit wereldwijd in rap tempo. Cybersecurity is daardoor belangrijker dan ooit. Je moet er toch niet aan denken dat gevoelige informatie of klantgegevens op straat komen te liggen? Internet wordt steeds meer in onze levens verweven. De hoeveelheid datalekken is alarmerend. Grote hoeveelheden gevoelige informatie verplaatst zich via e-mail.

Daarom is cybersecurity nu belangrijker dan ooit. Voorkom dat cybercriminelen accounts, gegevens en apparaten in handen krijgen door je medewerkers bewust te maken van de risico’s waar ze dagelijks mee te maken krijgen. Maar hoe doe je dit op een effectieve manier?

Cyberbewustzijn is de menselijke firewall

Dol Events heeft precies de effectieve cybersecurity-trainingsaanpak die jullie bedrijf nodig heeft. Elke training wordt op maat gemaakt en aangepast aan de omstandigheden, behoeften en toepassingen van jullie bedrijf. Door de gamified benadering van de training krijg je eenvoudig medewerkers mee en verander je vastgeroeste gewoonten sneller en dieper.

Bij DOL Events geen saaie trainingen, waarbij al snel de aandacht verslapt en de boodschap niet aankomt. Gamification motiveert je medewerkers zich te concentreren en dit ‘spel’ te winnen. Dit is precies de mentale toestand die je graag wilt zien, want zo nemen je medewerkers optimaal nieuwe informatie op.

Na de training kunnen je medewerkers de basis- en meer geavanceerde manieren van cyberbedreigingen herkennen en weten ze wat ze moeten doen om de aanval af te slaan. We creëren op een leuke en effectieve manier waakzaamheid in de dagelijkse werkzaamheden.


Cybersecurity

Maak medewerkers op een leuke manier bewust van cybersecurity

Cybersecurity zou bij elk bedrijf hoog op de agenda moeten staan. Daarom maken we het zo makkelijk mogelijk. De cybersecurity awareness training van DOL Events is eenvoudig in elke organisatie te implementeren. Het spel kan alleen of in teams, overal ter wereld worden gespeeld. Speel op de smartphone, tablet of  laptop en gebruik communicatietools, zoals Zoom of Microsoft Teams.

Het cybersecurity spel is tegelijk een spannend teambuilding spel. Twee vliegen in één klap dus. Vermijd vallen, leer alle trucs herkennen en ruik bedrog al op afstand. Dit leerzame teambuildingsspel zullen je medewerkers met plezier doen en niet snel vergeten.

Ontdek hoe DOL Events de cybersecurity awareness binnen jouw bedrijf naar een hoger level tilt.

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen