Kerstspelletjes met collega’s: dit zijn de leukste
20 november 2023 

Kerstspelletjes met collega’s: dit zijn de leukste

We gaan alweer richting het einde van het jaar. Tijdens deze donkere dagen voor Kerstmis is het extra leuk om gezellig samen te zijn. Maar wat moet je dit jaar weer als kerstactiviteit verzinnen?

Wil je de kerstborrel opleuken en voorkomen dat de standaard groepjes gevormd worden? Echt iedereen betrekken bij deze feestelijke gelegenheid. Dat kan nog een flinke uitdaging zijn. Zeker als niet al je collega’s op kantoor werken of zelfs in andere landen verblijven.

Gelukkig hebben we daar een oplossing voor. Bij DOL Events vind je de leukste kerstspelletjes met collega’s.

kerstman - Kerstspellen voor volwassenen

Kerstspelletjes waar iedereen aan mee kan doen

Een kerstborrel organiseren is snel en eenvoudig te doen. Maar vaak kan niet iedereen erbij aanwezig zijn. Dat is natuurlijk jammer. Zeker rond zulke feestelijke dagen wil je al je collega’s hierbij betrekken.

Wil je ook nog een kerstactiviteit waar FUN voorop staat? Dan zijn kerstspelletjes ideaal. Het is niet alleen leuk om samen te spelen, je leert je collega’s op een hele andere manier kennen. Zo is het meteen een vorm van teambuilding. Meteen een goede start voor het nieuwe jaar.

Om iedereen hierbij te betrekken zijn onze kerstspellen hybride. Dat wil zeggen dat je ze thuis, op kantoor of zelfs buiten kunt spelen.

Kerstspellen: digitale challenge op afstand

Hybride kerstspellen bieden je enorm veel mogelijkheden. Werkt maar een deel van je collega’s op kantoor? Verblijft een deel in het buitenland of zitten verschillende afdelingen in verschillende landen? Geen probleem. Met een hybride kerstspel zet je eenvoudig een digitale challenge op afstand neer. Zo speelt afstand geen rol meer en kan iedereen meespelen.

Samenwerken op afstand brengt de nodige uitdagingen mee in het dagelijks leven. De hybride kerstspellen laten je collega’s op een leuke en ontspannen manier met deze uitdagingen omgaan. Dit creatieve proces biedt ze meteen handvatten, waardoor samenwerken op afstand in de toekomst veel makkelijker zal gaan.

Kerstspellen met collega's

Teambuilding als gezellig kerstspel

Laat de hersens van je collega’s nog even flink werken, zo aan het einde van het jaar. De kerstspellen zitten vol puzzels en raadsels. Alleen door goed samen te werken kunnen deze hersenkrakers worden opgelost. Ideaal voor de teambuilding dus.

Natuurlijk mag een grote funfactor niet ontbreken. We doen dus ook allerlei leuke teamopdrachten en er zijn fotomomenten waarbij het aankomt op het team als geheel.

Om het spel extra spannend te maken, is er ook een virtuele prijsuitreiking. Hierdoor wordt de teambuilding nog eens extra gestimuleerd.

Kerstspellen voor elk team

Of je nu met 12 of 500 collega’s een kerstspel wilt spelen, het kan allemaal. De hybride kerstspellen zijn volledig schaalbaar en eenvoudig aan te passen aan de teamgrootte.

Speel samen op kantoor of via een tablet of smartphone. Je hebt alleen goede wifi nodig voor het downloaden van het spel. Zitten de teamleden niet op dezelfde locatie? Laat de communicatie soepel verlopen via Zoom of Teams.

kerstspellen zoom

De online games zijn beschikbaar in meerdere talen: Nederlands, Engels, Duits of Frans. Zelfs als er collega’s moeilijk ter been zijn, kunnen deze gewoon meespelen.

Met deze hybride kerstspellen bied je jouw collega’s 75 minuten aan efficiënte teambuilding, verpakt in een superleuk spel waar iedereen nog lang over na zal praten.

Welk kerstspel kiezen jullie?

Spelenderwijs het team versterken. Is er een leukere methode? Op deze manier laat je collega’s met een positief gevoel de kerstdagen – of zelfs korte kerstvakantie – in gaan en zullen ze met veel plezier in het nieuwe jaar op de werkvloer verschijnen.

Er zijn drie kerstspellen waar je uit kunt kiezen, maar heb je zelf leuke ideeën? Roep gerust!

We kunnen een bestaand concept aanpassen of zelfs een heel nieuw gameconcept ontwikkelen. Zo kun je het kerstspel aan laten sluiten op jullie organisatie of bepaalde uitdagingen op de werkvloer hierin verwerken.

Kerstspel de kerstmol

Bestaande kerstspellen zijn:

>> “Red het kerstfeest” 

De Noordpool smelt! Als jullie niet snel zijn, komt er helemaal geen Kerstmis dit jaar. Gelukkig krijgen jullie ook hulp van andere feestfiguren die niet willen dat de Kerstman ermee stopt zoals de paashaas, Sinterklaas, Cupido, mr. Halloween en Koning Willie!

>> “De beste helpers van de Kerstman”

De Kerstman heeft het ieder jaar razend druk. Hij kan wel wat hulp gebruiken. Maar niet iedereen kan zomaar helper van de Kerstman worden. Alleen de beste helpers kunnen geweldig samenwerken. Hun ‘Kerst-vaardigheden’ laat ze zelfs onder grote druk niet in de steek.

>> “De Kerstmol” 

Ook hier gaan jullie de Kerstman helpen, maar… Er is een mol in jullie midden. Dat maakt het geheel extra spannend. Weten jullie alle opdrachten tot een goed einde te brengen én de mol te ontmaskeren?

Kerstspellen zijn een ideale manier om het jaar positief samen af te sluiten. Heb je specifieke wensen? Laat het ons weten. Er is ons niet snel iets te DOL!

Neem vrijblijvend contact met ons op.  

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen