Eindelijk weer samen op kantoor? Dat moeten we vieren!
24 maart 2021 
in Blog

Eindelijk weer samen op kantoor? Dat moeten we vieren!

Er komt een moment dat we weer samen op kantoor kunnen zitten. Door corona zijn zowel werkgevers als werknemers flink op de proef gesteld. Van hechte teams werd opeens verwacht dat ze op afstand problemen op konden lossen en deadlines halen. Voor sommige een echte uitdaging. Hoe heerlijk is het dan om weer samen op de vertrouwde werkplek je werk te kunnen doen.

Dat is een feestje waard!

Je werknemers hebben de afgelopen maanden op de een of andere manier contact met elkaar gehouden, maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met hun normale werksituatie. De kans is groot dat je team uit elkaar gevallen is in kleinere groepjes. Dat is niet echt bevorderlijk voor de productiviteit op de werkvloer.

Hoe laat je jouw team weer echt met elkaar samenwerken? Geef ze een gezamenlijke beleving. Dit kan van alles zijn, van een leuke barbecue, een inspirerende wandeling of een meer spectaculaire beleving, net wat bij jouw team past.

In deze blog 5 tips om jouw team zich weer helemaal welkom te laten voelen op kantoor.

Weer op kantoor na corona

Kunnen jullie weer ‘terug naar normaal’? Tijdens de coronacrisis zijn er veel dingen veranderd, maar ook duidelijk geworden. Vroeger was het normaal om op kantoor te zitten en daar je werk te doen. Door corona is duidelijk geworden dat het voor veel medewerkers prima mogelijk is om hun werkzaamheden thuis uit te voeren. Dit scheelt in de reistijd en reiskosten. Iets om over na te denken. Hoe gaat het bedrijf eruit zien na corona? Komt iedereen weer naar kantoor of wordt er wisselend thuis gewerkt?

Hoe dan ook is het belangrijk om iedereen weer samen te brengen. Weer even echt contact te maken en kijken hoe het met elkaar gaat. Natuurlijk praat je bij de koffieautomaat even vlug wat bij, maar dat is na zo’n lange tijd niet voldoende. Gun je werknemers daarom een moment om dit heugelijke feit te vieren.

Weer samen op kantoor - Contact maken

Tip 1: Vrijdagmiddagborrel met barbecue en Switchball

Na maandenlang online vrijdagmiddagborrels is het eindelijk weer mogelijk om een echte ‘live’ vrijdagmiddagborrel te doen. Dat laat je natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Maak er iets bijzonders van en combineer deze speciale vrijdagmiddagborrel barbecue  met een hilarisch nieuw voetbal spel genaamd Switchball. Dit is een echt 21e-eeuwse sport, waarbij je niet kunt winnen ten koste van iemand anders. Gewonnen punten geef je weg en doelen kunnen van plek veranderen. Echt een game changer!  Doel is namelijk iedereen optimaal te laten genieten van sport. Een spel waarbij veel gelachen wordt! Zo maak je er echt iets bijzonders van en zullen je medewerkers langer blijven. Er wordt een gezellige sfeer gecreëerd waarin collega’s de tijd krijgen om op een vrolijke sportieve manier weer even nader tot elkaar te komen.

Tip 2: Maak samen een film!

Jullie hebben je toch maar mooi als team door deze moeilijke maanden geslagen. Daar mogen jullie best trots op zijn. Heldhaftig hebben jullie allerlei hindernissen overwonnen en opdrachten tot een goed einde gebracht. Alles bij elkaar was het een bijzondere missie.
Jullie zijn helden, en daarom verdienen jullie de hoofdrol in een film. En dan niet zomaar een film, maar een echte James Bond film!

De film kan overal op locatie opgenomen worden, dus ook bij jullie op kantoor. Hoe gaaf is het om samen als hoofdrolspelers te schitteren in jullie eigen James Bond film!

Tip 3: Trotseer een escape room

Kunnen jullie na al die tijd nog samenwerken? Ontsnappen uit een escape room is de ultieme test voor het hele team. Wij gaan nog een stapje verder. Na zo’n lange tijd binnen zitten sturen we jullie lekker naar buiten met de Escape City Game. In plaats van één kamer hebben jullie een hele stad tot jullie beschikking om uit te ontsnappen.
Test jullie samenwerking, creativiteit en stressbestendigheid met dit leuke spel. Gewoon te spelen in jullie eigen stad, met behulp van je smartphone. Leer de stad en je collega’s op een leuke en verrassende manier kennen met een uitdagende Escape City Game.

Samen op kantoor - Quiz

Tip 4: Weer helemaal op de hoogte met een leuke quiz

In de tussentijd is er veel veranderd, ook binnen het bedrijf. Wil je alle medewerkers weer helemaal op de hoogte brengen? Skip de saaie presentaties en organiseer een leuke quiz.
Onze quizmasters dagen de teamleden met veel humor uit in een vrolijke kennis battle.
Je slaat op deze manier twee vliegen in één klap. Je medewerkers worden op een leuke manier op de hoogte gebracht van nieuwe producten of werkwijzen en beleven samen een leuke middag. Ontdek de vele mogelijkheden van de quiz.

Tip 5: Los samen een mysterie op

Wil je het team meteen eens goed wakker schudden nu ze weer op kantoor zijn? Doe samen een leuk en spannend spel. “Help, de directeur is ontvoerd..!” is een spannende actiethriller die jullie samen spelen, in jullie eigen stad. Er ontstaat een avontuurlijke strijd tussen de verschillende teams, die meteen weer gedwongen worden om slim en intensief samen te werken.
Maak het feest compleet met catering en iedereen voelt zich meteen weer helemaal thuis op kantoor.

Je medewerkers op een spectaculaire manier welkom terug heten op kantoor? Organiseer het enerverende spel: “Help, de directeur is ontvoerd…!” 

Hoe heet jij je werknemers welkom terug op kantoor?

We mogen ondertussen toch wel hopen dat er een einde komt aan het vele thuiszitten. Er komt een moment dat je al je medewerkers weer welkom mag heten op kantoor. Hoe wil je dit bijzondere moment gaan vieren?

Hierboven hebben we je alvast 5 ideeën gegeven, maar je kunt bij DOL Events nog veel meer verwachten. Heb je zelf een goed idee? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag een passend event te organiseren. Ook voor professionele catering ben je bij ons aan het juiste adres. Voor ons is niets te DOL, dus neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden.

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen