Gamification laat jouw team pas echt presteren, ben jij klaar voor het volgende level?
17 januari 2022 

Gamification laat jouw team pas echt presteren, ben jij klaar voor het volgende level?

Gamification op de werkvloer? Dat klinkt als een vorm van entertainment. Niets is minder waar. Gamification is de perfecte manier om te leren, veranderen en verbeteren. Door gamification toe te passen leren je teamleden op een leuke manier nieuwe ervaringen direct te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Ze krijgen hiermee een unieke kans om zichzelf uit te dagen, te experimenteren met ander gedrag en daarvan direct de gevolgen te zien voor zichzelf, het team en de organisatie. Maar dan in een veilige omgeving, waar fouten maken mag en ze zichzelf kunnen zijn.

Je wilt met je bedrijf naar een volgend level. Het team moet in beweging komen, je wilt innovaties doorvoeren, maar je komt niet vooruit. Er is weerstand tegen veranderingen en het duurt lang voor nieuwe medewerkers zich op hun plek voelen.

Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op?

Hoe zorg je dat de interne samenwerking verbetert?

Daar gaan wij je bij helpen, want:


“Wat er ook speelt op de werkvloer, laat het vooral je medewerkers zijn.”


Waarom gamification werkt voor jouw bedrijf

Gamification is bewezen effectief als het gaat om het vergroten van kennis en inzicht. Daar spelen we met DOL Event Gamification op in. We analyseren je bedrijf en gaan samen op zoek naar de successen en pijnpunten. Uiteraard met de intentie om deze pijnpunten om te zetten naar successen. Hoe succesvol ben je bijvoorbeeld in de interactie met potentiële klanten? Waar loop je op vast in het veranderproces op de werkvloer? Hoe maak je nieuwe werknemers zo enthousiast dat ze nooit meer weg willen?

We helpen je graag met een aanpak die je bedrijf stimuleert. Dit kan bijvoorbeeld de ontwikkeling zijn van een nieuwe website, een app of op maat gemaakte game. Onze aanpasbare platformen helpen zowel intern als extern je bedrijf naar een hoger level te tillen. We gebruiken effectieve gamificationtechnieken, die worden geïntegreerd in dagelijkse processen en activiteiten.   

Extern gezien heeft gamification een bewezen positief effect op de retentie, betrokkenheid en loyaliteit van je klanten. Intern, op de werkvloer, zorgt gamification voor productieve, betrokken medewerkers die doelen gaan halen en effectiever werken, waardoor je bedrijf sterker staat in deze turbulente markt.

Gamification voor beter teamwork

Gamification op de werkvloer

Met gamification daag je jouw medewerkers uit om hun talenten optimaal in te zetten. Fanatieke medewerkers zijn leuk, maar het moet geen concurrentiestrijd worden op de werkvloer. Daarom leren je medewerkers met ons platform de juiste balans te vinden tussen competitie en samenwerking. Daardoor ontstaat er een uitdagende werkomgeving, waar voor iedereen een geschikte plek is.  

Gamification op de werkvloer kan op allerlei manieren worden toegepast. Saaie, ellenlange vergaderingen worden opeens snel en doelgericht. De onboarding trekt nieuwe medewerkers echt helemaal in het bedrijf en laat ze zich meteen thuis voelen. Veranderingen doorvoeren op de werkvloer was nog nooit zo leuk en gemakkelijk. Cybersecurity in de praktijk toepassen is een stuk eenvoudiger, als het eerst in de veilige omgeving van een trainingspel geoefend is.

Gamification in de praktijk

Onboardinggame: Nieuwe medewerkers worden op een leuke manier wegwijs gemaakt. Door gamification toe te passen blijft alle informatie beter hangen en wordt er nog vaak aan deze vermakelijke ervaring teruggedacht. Een onboardinggame vormt een unieke en effectieve binnenkomer in het bedrijf, waardoor de nieuwe medewerker sneller wordt opgenomen in het team.  

Change management game: Veranderingen doorvoeren is niet altijd even makkelijk. Hoe krijg je bijvoorbeeld alle medewerkers enthousiast om met de nieuwe software te gaan werken? De change management game van DOL Event neemt medewerkers op een leuke manier, stap voor stap mee door de vier fases van het veranderen. Zo krijg je iedereen mee, zonder weerstand.

Cybersecurity game: Cybersecurity is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Steeds meer bedrijven krijgen te maken met cyberaanvallen. Hoe maak je jouw medewerkers alert op de gevaren van slechte internet veiligheid? Met de cybersecurity game van DOL Event neem je jouw medewerkers mee in de wereld van de cybercriminaliteit. Ze krijgen direct bruikbare tools die ze in de praktijk kunnen toepassen. Zo wordt je bedrijf een stuk veiliger.

Gamification voor succesvol bedrijf

Effectief gamification inzetten op de werkvloer

Een willekeurige game heeft natuurlijk niet het gewenste effect. Daarom passen we onder andere NLP toe bij het ontwerpen van deze games. Neurolinguïstisch programmeren is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. Daarbij gebruiken we de 3 ingrediënten die bijna in elke werksituatie voorkomen:

  1. Werken onder tijdsdruk en stress
  2. Samenwerken
  3. Keuzes maken

Door je medewerkers hier effectief mee om te leren gaan, zullen ze merkbaar productiever worden en lekkerder in hun vel zitten op de werkvloer. Dit komt niet alleen de reputatie van je bedrijf ten goede, maar zorgt ook voor een hogere productiviteit en minder personeelsverloop.

Ben je benieuwd wat gamification voor jouw bedrijf kan doen? Neem vrijblijvend contact op om te sparren over de mogelijkheden van gamification bij jou op de werkvloer

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen