Hoe een bedrijfsuitje zorgt voor een metamorfose op de werkvloer
16 maart 2023 

Hoe een bedrijfsuitje zorgt voor een metamorfose op de werkvloer

Effectief werkende teams, en medewerkers die het naar hun zin hebben. 

Dat wil je!

Het is een gegeven dat leuke teams beter presteren. Ze dragen bij aan een gezonde bedrijfscultuur en geven je organisatie een positief imago. Een bedrijf waar de medewerkers het zó goed naar hun zin hebben, dáár wil je werken.  

Een optimale werksfeer is dé manier om je werknemers te behouden. Goede werknemers vinden kost veel tijd en geld. Je wilt het liefst je huidige mensen binnenhouden. Blijf daarom in je medewerkers investeren. Organiseer regelmatig leuke uitjes zodat collega’s elkaar ook eens op een andere manier leren kennen. Het gevoel van saamhorigheid heeft een magische uitwerking op de werkvloer.   

Zo’n bedrijfsuitje is natuurlijk leuk en gezellig. Voor korte tijd voel je de positieve uitwerking die dit heeft op je team. Kon je dit gevoel maar langer vasthouden. En dat kan!


In deze blog: Wat bedrijfsuitjes, teambuilding en consultancy met elkaar te maken hebben…


Stap 1: Het bedrijfsuitje brengt plezier op de werkvloer

Met enige regelmaat een bedrijfsuitje, feestje of event organiseren voor je medewerkers is een manier om je waardering te laten zien. Ze te bedanken voor hun inzet en prestaties. DOL Events heeft door de jaren heen veel bedrijfsfeestjes en events georganiseerd. We daagden medewerkers uit mee te doen op een speelse en creatieve manier.

Elke keer weer werden we verblijdt door de enorme positieve uitwerking die dit heeft op een team. Medewerkers leren elkaar op een andere manier kennen én worden weer serieus nieuwsgierig naar elkaar. De relaties binnen het team worden hechter en de samenwerking krijgt een boost.

Helaas vervallen veel team na een tijdje weer in oude gewoontes. De ‘waan van de dag’ neemt het over. Zonde toch? Dat dachten wij ook! Daarom hebben we verschillende bedrijfsuitjes verdiept en omgezet naar een teambuilding variant. Zo kun je het positieve effect van een bedrijfsuitje versterken en nog beter op de werkvloer tot uiting laten komen.

Bedrijfsuitjes team

Stap 2: Teambuilding zorgt voor meer werkgeluk

Onder woorden brengen wat je nu écht wilt zeggen. Dat is niet altijd even makkelijk. Om als team verder te komen heb je heldere communicatie, effectief leiderschap, een heldere taakverdeling, verantwoordelijkheid en vertrouwen nodig. Dat maakt een team sterker, effectiever en productiever. In een hecht team voelen de teamleden zich écht verbonden.  

Een bedrijfsuitje is al een soort teambuilding, in impliciete vorm. Wij willen dit explicieter maken, zodat mensen zich meer bewust worden van wat ze doen, hiervan leren en dit meenemen in hun dagelijks leven.

Om alles uit een teambuilding te halen maken we gebruik van bijvoorbeeld de Belbinrollen en ondersteunen we teams op een speelse manier bij talentgericht werken . De teamrollen van Belbin helpen je om talenten in samenwerking te herkennen en optimaal te benutten. Teamleden krijgen de vrijheid om in een veilige omgeving woorden te geven aan wat ze bedoelen en willen zeggen in de onderlinge samenwerking met hun collega’s.

Wil je hét recept voor duurzame inzetbaarheid en een toekomstbestendig organisatieresultaat? Ga talentgericht werken. Dit maakt verrassende krachten los in je team. Je mensen leveren hun beste werk: maatwerk, zonder gedwarsboomd te worden door onnodige regels en procedures. Geef ze de regie over hun werk en ze zetten hun talenten in terwijl ze zelf-organiserend aan de slag gaan.

Succesvol team samenwerken

Een succesvol team heeft diversiteit nodig. Verschillende persoonlijkheden geven meer innovatiekracht. Zodra je dit weet, kun je hier gericht gebruik van maken. Je stelt met het grootste gemak teams samen die graag met elkaar samenwerken en het beste in elkaar naar boven halen.


Hoe zou dat eruit zien bij jou op de werkvloer?


Stap 3: Consultancy brengt die echte metamorfose

Wil je echt de beste resultaten bereiken? Dan combineren we een bedrijfsuitje met teambuilding en consultancy. Zo gaan we een stap verder en dieper in de onderlinge relaties van je werknemers. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de veiligheid en het vertrouwen binnen het team?

  • Voel je veel weerstand in het team?
  • Lopen ze vast en is het moeilijk om een project te starten?
  • Hoor je de eindeloze discussies, die nergens toe leiden?

Eén dag teambuilding is niet meer voldoende om als team stappen vooruit te zetten. Herhaalde events op verschillende lagen zijn nodig om het team stap voor stap te laten groeien en bloeien.

Met de consultancy van DOL Events gaan jullie door verschillende fases heen. We bieden een veilige omgeving waarin teamleden hun kwetsbaarheid weer durven te laten zien. Om los te maken wat vast zit. We gaan van ‘komt dit ooit nog goed’ naar ‘hadden we dit maar veel eerder gedaan!’.

DOL consultancy is altijd maatwerk. Helemaal afgestemd op de problemen en situaties die binnen het team ervaren worden. Slimme, uitdagende en vooral leuke opdrachten brengen de teamleden weer dichter bij elkaar. Zodat ze elkaar weer echt gaan zien, accepteren en vertrouwen.

Meer werkgeluk bedrijfsuitjes en consultancy

Het resultaat?

  • Meer werkgeluk
  • Hogere productiviteit
  • Minder kosten
  • Minder uitval door ziekte en burn-out
  • Hogere betrokkenheid bij de organisatie
  • Grotere loyaliteit naar de organisatie

Toe aan een metamorfose op de werkvloer?

Ben je benieuwd hoe DOL Events de samenwerking, communicatie en creativiteit binnen jouw team naar een hoger level brengt? We laten je graag de verschillende mogelijkheden zien.

Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe serieuze problemen speels op te lossen zijn.

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen