Flexible benefits, voor meer werkgeluk
14 september 2021 

Flexible benefits, voor meer werkgeluk

Flexible benefits worden steeds belangrijker in het bedrijfsleven. We leven in een tijd waar alles steeds meer gepersonaliseerd wordt. De content die we online aangeboden krijgen wordt aangepast op basis van ons kijk- en luistergedrag. Werknemers verwachten dit ook steeds meer van hun arbeidsvoorwaarden. Een ‘one-size-fits-all cultuur’ is eigenlijk niet meer van deze tijd.

Succesvolle organisaties begrijpen hoe belangrijk de flexible benefits zijn. Voor een steeds grotere groep werknemers zijn de aangeboden benefits bepalend voor hun werktevredenheid. Hoe gelukkiger je werknemer, hoe meer betrokken hij of zij zal zijn bij de organisatie. Gelukkige werknemers zijn nu eenmaal productiever en zullen als ambassadeur fungeren voor hun werkgever. Dat is precies wat je wilt. Een goede reden om je eens te verdiepen in de flexible benefits, voor meer geluk op de werkvloer.

 

Hoe biedt je jouw werknemers flexible benefits?

Leuk idee, maar hoe biedt je al je werknemers de juiste flexible benefits? Daarvoor moet je iemand eerst kennen. Elk mens is anders en zal andere voorkeuren hebben. Elke generatie hecht waarde aan andere zaken. Flexible benefits kun je dus niet in één pakket samenvatten voor al je werknemers.

Natuurlijk wil je de beste werknemers in je team. In de arbeidsmarkt is er een run op talent. Heb je een goede werknemer te pakken, dan wil je niet dat die binnen enkele maanden weer weg is. Biedt een gepersonaliseerde werkervaring. Vooral de nieuwe generaties zijn niet anders gewend.

Kennismaken met nieuwe werknemers begint bij de onboarding. Je kunt gaan vertellen hoe jullie het altijd doen op de werkvloer, maar de kans is groot dat je nieuwe werknemer daar zijn of haar eigen idee over heeft. Dat hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Een frisse wind door de organisatie kan een verrassend positief effect hebben. Gebruik de onboarding daarom om elkaar beter te leren kennen. Daar houden beide partijen een goed gevoel aan over.   Werkgeluk door flexible benefits

Flexible benefits toepassen in de arbeidsvoorwaarden

Je werknemers aan je binden kun je doen door ze verschillende voordelen te bieden. Uiteraard blijft het belangrijk dat je werknemer goed in het team past en zich daar thuis voelt. Flexible benefits zijn een mooie aanvulling op de standaard arbeidsvoorwaarden, die een bedrijf aantrekkelijker maken voor verschillende talenten die jij graag binnen wilt halen.

Flexible benefits die je kunt toepassen in de arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld beloningen, sociale zekerheid, zorg, verlof, ontslagzaken en pensioen gerelateerde zaken. De steeds veranderende arbeidsrelatie vraagt creatieve oplossingen.   

Zo kun je met flexible benefits je werknemers de mogelijkheid geven om zelf te kiezen welk aanbod het beste bij hun voorkeur en situatie past. De standaard reiskostenvergoeding kan op deze manier omgezet worden naar een korting op het openbaar vervoer of een budget voor een fiets. Het gaat om de vrijheid van keuze, waar veel werknemers een grote waarde aan hechten.

“Met flexible benefits laat je als werkgever zien dat je jouw werknemers persoonlijk benadert, support en waardeert.”  


Werkgeluk verhogen met flexible benefits

Werkgeluk wordt steeds belangrijker. We zitten tenslotte vaak meer uur op ons werk dan thuis. Dan mag dit ook wel een plek zijn waar je goed in je vel zit. Werknemers die op hun plek zitten, zullen een super effectief team vormen. De secundaire arbeidsvoorwaarden worden steeds belangrijker bij het aantrekken van talentvol personeel. Bied jij een sollicitant de beste flexible benefits, dan kan dit ze over de streep trekken.

Juist de onconventionele arbeidsvoorwaarden, zoals ongelimiteerde vakantiedagen of het overnemen van een studieschuld blijken erg populair. Je kunt de flexible benefits natuurlijk helemaal inrichten zoals je wilt. Misschien biedt je graag gratis massages op de werkvloer, kappersbezoeken, sporten of regelmatige workshops en trainingen.

“Nog beter: Stimuleer het speelse gedrag van je werknemers.”   

Hoe je de flexible benefits binnen het bedrijf wilt organiseren is aan jou. Steeds meer bedrijven raken overtuigd van de meerwaarde. Gelukkige werknemers zijn productiever, waardoor ze de eventuele extra kosten voor deze benefits zelf weer terugverdienen.


Werkgeluk voor al je werknemers

Hoe beter je werknemers in hun vel zitten, hoe beter ze zullen presteren. Stress en burn-out komen vaak voor en zijn grote kostenposten. Je werknemers ontspannen laten samenwerken is dan ook een belangrijke taak van elke leidinggevende. Ellenlange vergaderingen, van de ene meeting naar de andere rennen, je vraagt soms veel van je werknemers.

Hoe zou het zijn als je dit soort zaken op een leuke manier in de werkdag kunt verwerken? Hoe zou het voor je werknemers zijn als ze regelmatig ontspanning aangeboden krijgen in de vorm van een online game, waarin ze ongemerkt nog beter leren samenwerken, maar vooral heel veel plezier hebben.

DOL Events is graag je sparringpartner als het gaat om de creatieve invulling waar je werknemers gelukkig van worden. Door onze ruime ervaring beschikken wij over een rijk gevuld repertoire. Ons is niets te DOL, wij gaan dan ook voor een creatieve en originele aanpak en bieden oplossingen op maat. Zo krijgen we het juiste concept op de juiste plaats.   

Meer werkgeluk op de werkvloer? Biedt je werknemers onvergetelijke ervaringen. Ontdek wat DOL Events voor jullie kan betekenen.


Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen