Speel je weg naar succes: Ontdek onze grote internationale spelen

Speel je weg naar succes: Ontdek onze grote internationale spelen

Laten we het hebben over Grote Spelen. Nee, geen Olympische Spelen of Wereldkampioenschappen, we hebben het hier over iets veel groter, iets veel epischer…

We hebben het over spelen met honderden, zo niet duizenden deelnemers in verschillende landen.

En het beste deel? Het spel kan worden uitgesmeerd over een langere periode. Denk je eens in wat dit voor mogelijkheden biedt!

Teambuilding spellen hebben een positieve invloed op de werkvloer en dat is maar één dag. Stel dat je jouw medewerkers voor langere tijd in deze positieve vibe kunt houden. Of denk aan een spel in de weken voor een internationaal congres, als voorbereiding. Hoe anders komen de deelnemers dan binnen?

Laten we snel gaan kijken naar de eindeloze mogelijkheden van Grote Spelen.  

Grote Spelen als voorbereiding op congres

Stel je voor, je geeft een internationaal congres en de deelnemers hebben al weken van tevoren een spel gespeeld als voorbereiding op dit event. Helemaal opgewarmd en betrokken bij het onderwerp komen ze binnen. Brandend van nieuwsgierigheid nemen ze plaats. Hoe anders begin je dit event dan met een groep die ‘blanco’ binnenkomt?

De afgelopen weken hebben de deelnemers opdrachten gekregen in de speciaal hiervoor ontwikkelde app. Afhankelijk van jullie wensen passen we het spel en de opdrachten aan. Het spel is hybride, dus je kunt het zowel live als online spelen. En als klap op de vuurpijl is het beschikbaar in elke taal die je maar kunt bedenken.

Het enige wat er nodig is: een beetje enthousiasme, een smartphone en een internetverbinding.

Zo makkelijk kan het zijn om de deelnemers aan je congres, seminar of event DOL enthousiast binnen te laten komen.

Grote spellen team

Grote Spelen als ondersteuning bij change management

Veranderingen op grote schaal doorvoeren. Ga er maar aan staan…

De meeste veranderingen worden niet met open armen ontvangen. Zeker als de organisatie internationaal vertegenwoordigd is - en je medewerkers ook in het buitenland zitten - is het lastig om iedereen dezelfde kant op te laten bewegen.

Veranderprocessen worden over het algemeen als zwaar en langdurig ervaren.

Grote Spelen maken veranderingen op de werkvloer licht en speels!

Met onze Grote Spelen maken we jouw medewerkers klaar voor de komende veranderingen. Ze krijgen over een langere periode spellen voorgeschoteld die te maken hebben met de veranderingen. Een nieuwe manier van werken of een nieuw systeem wordt op deze manier speels onder de aandacht gebracht. Tegen de tijd dat de verandering definitief op de werkvloer wordt doorgevoerd, zijn je medewerkers hier al helemaal aan gewend. Zo gaat de verandering sneller en het is nog leuk ook!

Grote Spelen als teambuilding

Teambuilding is in een internationaal bedrijf een uitdaging. Hoe laat je collega’s beter samenwerken als een deel zich in het buitenland bevindt? Via de app wordt het spel begeleidt. Deelnemers krijgen opdrachten en aanwijzingen. Via de chatfunctie houden collega’s contact met elkaar. Want voor sommige opdrachten hebben ze elkaar nodig om het vraagstuk op te lossen.

De Grote Spelen zijn zo ingericht dat de deelnemers geen speciale vaardigheden of kennis nodig hebben om mee te doen. Maar deelnemers kunnen wel een scala aan vaardigheden ontwikkelen:

  • Het verbeteren van communicatie
  • Efficiënter problemen oplossen
  • Samenwerken, zowel live als online
  • Nieuwe inzichten in eigen vaardigheden en die van collega’s
  • Ontwikkelen van leiderschap
  • Bevorderen van creativiteit en innovatie
  • Versterken van besluitvorming

Deelname vergroot de samenhorigheid en productiviteit. De communicatie wordt duidelijk beter en het versterkt het team.


“Grote Spelen dragen bij aan een positieve bedrijfscultuur en werknemersbetrokkenheid”


Grote Spelen inzetten in jouw bedrijf?

We hebben hier enkele mogelijkheden genoemd waarvoor de Grote Spelen ingezet kunnen worden. Natuurlijk zijn er nog tal van mogelijkheden te bedenken. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Om de Spelen zo goed mogelijk op jouw bedrijf en de situatie aan te laten sluiten maken we het Grote Spel speciaal op maat. Op deze manier behaal je het maximale effect.

De Grote Spelen zijn meer dan een spelletje. Er worden grote veranderingen in werking gezet.

Een nieuwe gewoonte aanleren duurt gemiddeld 66 dagen. Het inzetten van Grote Spelen, over een langere tijd, is dan ook de perfecte manier om blijvende veranderingen op de werkvloer door te voeren. Of het nu gaat om het werken met een nieuw systeem, het uitdragen van een nieuwe missie of het optimaliseren van een team. Een langere tijd met een onderwerp bezig zijn, geeft optimale resultaten.

Ben je benieuwd of heb je een idee om Grote Spelen in te zetten binnen je bedrijf?

Neem vrijblijvend contact op, we denken graag met je mee.

Over de schrijver

Fred de Heer is eigenaar en artistiek/creatief directeur van DOL.
Hij is tevens coach en creatief consultant, NLP Masterpractioner
en van huis uit Docent Dramatische Vorming. Zijn leven is gewijd aan de promotie van drama- en theaterspel in alle lagen van de maatschappij. Fred werkt samen met een groot aantal
gekwalificeerde acteurs en spelbegeleiders.

Reactie plaatsen