James Bond – Shaken not stirred! – Om uw team eens lekker op te schudden!

Het is al weer enige tijd geleden dat het team waarin ik werk als teamuitje een heuse James Bond film heeft gemaakt. Mocht u nu denken dat mijn teamgenoten en ik bestaan uit volleerde acteurs en actrices, niets is minder waar.

James Bond – ‘Shaken not strirred’ bestaat uit een aantal bezigheden.

 

Als voorbereiding gaan u en uw collega’s aan de slag met het vertalen van een script naar storyboards. Als vrij snel wordt duidelijk wie zich heeft laten inspireren door Alfred Hitchcock en in staat is de cameraman (of vrouw) in uw gezelschap van de juiste aanwijzingen te voorzien.

Al lijkt hier sprake van een duidelijke rolverdeling. Toch blijkt al snel dat alle deelnemers zich betrokken voelen bij het creatieve proces. Zelfs in de meest timide collega verschuilt een echte acteur of regisseur. Niemand blijft aan de zijkant staan, simpelweg omdat iedereen het te leuk vindt om mee te doen.

De begeleiding van Fred de Heer zorgt ervoor dat al dit enthousiasme tot een goed geheel wordt gebracht. Fred is in staat mensen in goede banen te leiden zonder de creativiteit van het team aan te tasten. Zijn energie en inzet werken zeer aanstekelijk.

Als klap op de vuurpijl heeft u, nadat u uw collega’s een dag in een andere rol heeft gezien, enige tijd later een echte speelfilm in handen. Achteraf nog eens terug kunnen kijken op deze geslaagde dag was een feest der herkenning en zorgde voor veel hilarische momenten. Een mooiere herinnering aan een teamuitje kunt u uw team niet bieden.

Nico Muijlwijk
Adviseur Bedrijfsvoering